onsdag 28 april 2010

Satanistkyrkans syn på satanism 3

En äkta satanist ska leva i fattigdom. Han äger få tillhörigheter och ägnar den mesta tiden åt meditation. Det moderna samhället räknar rikedom som det högsta av nöjen, därför ska en satanist leva sitt liv i dess negativa motsats: fattigdomen. I fattigdom kan man inte köpa sig de olika nöjen som kostar pengar, såsom saker eller upplevelser. Den fattige tvingas leva i olycka. Ingen rekvisita som ger lycka tillåts.
I Satanistkyrkan konverterar vi till munkar och nunnor. En sådan svär på att leva asketiskt och enkelt. Utan nöjesprylar och tillbehör. Han sätter sig också i sexuell avhållsamhet eftersom sex är nöje, och han strävar efter att undvika så mycket nöje som möjligt. En munk eller nunna satsar på att samtala med Satan så ofta som möjligt, gärna en gång per dag. Då vänder man sig med enkla ritualer i avskildhet till Satan; man mediterar sig till ett tillstånd av djup koncentration mot djävulen, och väntar på att han ska svara.
Man klär sig i svart och andra neutrala enkla färger för att påvisa sig vara asket. Man skalar också av sin fritid och vardag, till att innehålla så få njutningsämnen som möjligt. I Satanistkyrkan konverterar vi till munk-och nunne-skap. En sådan lever efter de regler som Satanistkyrkan satt upp. Satanismen i Satanistkyrkan är en protest mot dagens kapitalistiska samhälle där flärd och nöjen står högst i kurs. En äkta satanist vill inte delta i ett sånt samhälle utan ställer sig utanför Babylons lagar.
Hur en satanist klarar av att leva återhållsamt är för att han känner inget behov. Han har arbetat med sig själv. Han har mediterat sig ner till sitt enklaste och mest återhållsamma minne. Han har sett igenom alla världens ytligheter och anser i protest mot dem att leva i tomhet, sorg, och hämnd. Satan tar ansvar för att hämnas på alla syndare, han är därmed en allfader för att han tar sådant ansvar.
Satan är frestaren, som i egenskap av allvetare frestar alla människor för att locka ut syndaren i dem, för att ta med sig dem till helvetet. En munk eller nunna i Satanistkyrkan har genomgått alla Satans frestelser och passerat testet med gott resultat. Har man genomgått testet så finns det inget kvar som frestar en, man blir tom och enkel.
En satanist i Satanistkyrkan lever på luft och vatten. Han äger inga ägodelar eftersom ägodelar kan ge njutning. Satan har frestat oss alla med rikedom, och vi har stått emot testet. Vi har liksom han själv sett igenom allt. Vi kan därför höjas till en högre nivå av medvetande, alla som genomgått testet blir en munk, vi har sett igenom alla synder och sett att synder är ytliga. Utmärkande för alla synder är att de utmålar sig själva som spännande och djupa. En del människor finner synderna vara spännande och satsar mycket tid på dem. I Satanistkyrkan har vi tröttnat på alla synder och söker en djupare mening med livet än bara njutningsämnen. Vi söker den i de enklaste situationer, de mest avskalade ögonblicken. Då vi står ensamma med Satan. Då vi möter Satan utan en massa tillbehör och effekter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar